Workshop bij Koppert Cress

Op 14 mei waren wij te gast in Monster bij Koppert Cress voor een inspirerende workshop. De ochtend begon met de Cressperience, waarna we een rondleiding kregen door de kassen en we sloten af met een heerlijke lunch.

Workshop Koppert Cress: “De Cressperience”

Na ontvangst begonnen we direct in de keuken met de Cressperience. De Cressperience is de workshop die Koppert Cress speciaal heeft ontwikkeld om koks kennis te laten maken met hun producten. Zittend aan de Molteni Podium IV, de Ferrari onder de fornuizen, begonnen we een korte inleiding van Eric Miete. Eric heeft ons vervolgens met bijzonder veel enthousiasme laten zien wat je allemaal met Cress producten kunt doen en dat Cress producten lang niet alleen gebruikt kunnen worden ter decoratie. Zo kregen we diverse soorten Cress, verschillende smaak combinaties en enkele gerechtjes waar Cress in verwerkt was te proeven. Met enkele simpele handvatten wordt laten zien hoe je Cress in gerechten kan verwerken, iets wat je natuurlijk naar eigen inzicht uit kan bouwen.

Rondleiding door Koppert Cress

Na de workshop kregen we een rondleiding door de kassen van Koppert Cress. We startte bij de zaaimachine. Deze is top secret natuurlijk, dus hier hebben we helaas geen foto’s van. Wel mooi om te zien hoe gedetailleerd de machine werkt en wat het startpunt is van elke Cress.

De rondleiding werd vervolgt door de kassen. Hier liet Eric ons zien hoe de oude en nieuwe kassen eruit zien, het verschil in werken en we kregen een inzicht in hoe vooruitstrevend er wordt gedacht. Zo zijn de nieuwste kassen al gebouwd op 5 lagen Cress verbouwen, zodat er efficiënter omgegaan kan worden met de beschikbare ruimte.

Na de kassen liepen we door naar de koelruimte. Hier worden alle bakken direct teruggekoeld op het moment dat deze klaar zijn. Door het terugkoelen in een donkere ruimte stopt het groeiproces en blijft de Cress langer houdbaar.

We sloten af in de verpakkingsruimte, waar alle soorten Cress worden verpakt en verscheept over de hele wereld. Natuurlijk wel alleen naar plekken waar de kwaliteit geborgen kan worden. Mocht dit niet het geval zijn zoeken ze namelijk een partner op deze locatie om de producten lokaal te produceren.

Kortom: super mooi om te zien hoe het hele proces in enkele dagen van zaadje tot verzending verloopt!

Dank

Namens ons en alle aanwezige koks: dank aan Koppert Cress voor deze leuke, leerzame workshop en in het bijzonder aan Eric Miete die met zoveel enthousiasme ons een inkijkje heeft gegeven in de wereld van de producten van Koppert. Hopelijk mogen wij met een nieuwe groep koks nog eens terugkomen!

Volgende workshop

Heb je deze gemist, maar lijkt het je leuk om ook eens naar een workshop te gaan? Check dan vooral de workshop bij Bresc in juni!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *